Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Africa Cup al bijna van start. Wat kunnen we verwachten?
africa cup

Africa Cup al bijna van start. Wat kunnen we verwachten?

De Africa Cup of Nations (AFCON) 2024 belooft een spannend evenement te worden in de wereld van het internationale voetbal. Gastland Ivoorkust zal de 34e editie van dit prestigieuze toernooi organiseren, die start op 13 januari 2024. Dit toernooi brengt 24 teams samen, verdeeld over zes groepen. Belangrijke teams om in de gaten te houden zijn onder andere Ivoorkust, Nigeria, Egypte, Ghana, Senegal, Kameroen, Algerije, Tunesië, Mali, Zuid-Afrika, en Marokko​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.

Favorieten en teams om te volgen

Volgens voorspellingen zijn Marokko, Senegal, en Egypte de favorieten om het toernooi te winnen. Marokko heeft recent indrukwekkende prestaties laten zien op het WK in Qatar en zal proberen hun succes voort te zetten. Senegal, de huidige kampioenen, zullen hun titel verdedigen, terwijl Egypte, geleid door hun ster Mohamed Salah, zal streven naar hun eerste titel in 14 jaar​​.

Teams om te volgen

Teams zoals Algerije, Nigeria, Kameroen, en Ghana zijn ook teams om te volgen. Deze teams hebben een rijke geschiedenis in het toernooi en beschikken over getalenteerde spelers die het verschil kunnen maken​​.

Dark Horses

Mali, Burkina Faso en Guinea worden beschouwd als de ‘dark horses’ van het toernooi. Deze teams hebben het potentieel om verrassingen te leveren en kunnen mogelijk voor opschudding zorgen tijdens de competitie​​.

Hoofdpijn voor Europese clubs

Europese clubs zijn vaak minder blij met de Africa Cup. Veel spelers missen wedstrijden in de competitie vanwege het moeten afdragen van de spelers. Denk aan Aston Villa welke zijn sterspeler Kudus moet missen of spelers als Mané en Salah.

Verwachtingen en belang

Het toernooi is een viering van internationaal voetbal en trekt een groot aantal kijkers aan. De finale van de AFCON 2022 trok bijvoorbeeld meer dan 90 miljoen kijkers. De aanwezigheid van vele Afrikaanse sterspelers, die ook in prominente Europese competities spelen, draagt bij aan de aantrekkingskracht van het toernooi. Dit maakt het toernooi niet alleen een belangrijk evenement voor de deelnemende landen, maar ook voor voetbalfans wereldwijd​​.

De AFCON 2024 belooft een evenement te worden vol spanning, verrassingen en topvoetbal, waarbij de beste teams van het Afrikaanse continent strijden om de felbegeerde trofee. Met sterren als Mohamed Salah in actie, is het zeker een toernooi om naar uit te kijken.