Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Ajax verhuurt Mikautadze aan FC Metz voor rest van seizoen
Mislintat

Ajax verhuurt Mikautadze aan FC Metz voor rest van seizoen

Georges Mikautadze, de eerste aankoop onder technisch directeur Sven Mislintat, zal Ajax tijdelijk verlaten. L’Équipe rapporteert dat de 23-jarige aanvaller het seizoen zal afmaken bij FC Metz, zijn voormalige club in de Franse Ligue 1. Ajax, dat Mikautadze afgelopen zomer voor meer dan 16 miljoen euro overnam van Metz, heeft nu ingestemd met een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen.

De Georgische international, die tot medio 2028 onder contract staat bij Ajax, heeft dit seizoen nog niet veel speeltijd gekregen. In totaal kwam hij slechts 338 minuten in actie over negen wedstrijden, zonder direct betrokken te zijn bij doelpunten. Dit betekent een teleurstelling voor Ajax, vooral gezien de hoge transfersom die door de inmiddels ontslagen Mislintat werd betaald.

Mikautadze’s terugkeer naar Metz, momenteel een laagvlieger in de Ligue 1, wordt door de lokale media beschreven als ‘de terugkeer van de koning’. Zijn indrukwekkende prestaties bij Metz vorig seizoen, waar hij 26 doelpunten en 10 assists noteerde in 45 officiële wedstrijden, maken hem een gewaardeerde aanvulling voor het team.

Voordat hij doorbrak bij Metz, was Mikautadze actief bij RFC Seraing op huurbasis. Hier scoorde hij 36 doelpunten en leverde 4 assists in 57 wedstrijden. Zijn prestaties in België en Frankrijk leverden hem titels op als topscorer in de 1B Pro League en Ligue 2.

Metz, momenteel veertiende in de Ligue 1, hoopt met de toevoeging van Mikautadze aan hun aanval zich te kunnen handhaven in de hoogste divisie van Frankrijk. Mikautadze heeft al twee doelpunten in de Ligue 1 op zijn naam staan dit seizoen, een goede start voor 2024.

De officiële presentatie van Mikautadze bij Metz wordt binnenkort verwacht. De Roemeense coach László Bölöni van Metz heeft al uitgesproken blij te zijn met de mogelijke terugkeer van Mikautadze. “Het is een kans die hij moest grijpen. Ik hoop dat hij nu weer zijn talent kan tonen,” zei Bölöni.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *