Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Ajax zegt jacht te maken op oud-ajacieden. Wie kunnen nog van waarde zijn?
ajax logo

Ajax zegt jacht te maken op oud-ajacieden. Wie kunnen nog van waarde zijn?

Kelvin De Jong, hoofd scouting van Ajax, heeft aangegeven interesse te hebben in het terughalen van voormalige Ajacieden die nog steeds waardevol kunnen zijn voor de club. Een overzicht van oud-Ajacieden die momenteel in buitenlandse competities spelen, toont een scala aan talenten die mogelijk interessant zijn voor Ajax. Enkele opvallende namen zijn:

  • Engeland: Donny van de Beek. Al lijkt hij op weg naar een club in Duitsland. Er zijn veel oud-Ajacieden actief in de Premier League. Denk aan Anthony, Kudus, Alvarez en vele anderen. De voornaamste kandidaat lijkt echter Christian Eriksen te zijn welke op een zij-spoor is beland in Manchester. Vraag is echter of Ajax nou echt behoefte heeft aan een 10?
  • Turkije: Onder andere Hakim Ziyech bij Galatasaray. Echter lijkt dit een moeilijk verhaal gezien de Marokkaan net bij de club is aangesloten.
  • België: In België lijken er een aantal opties rond te lopen. Voornaamste gerucht is over oud-spit Kasper Dolberg welke opgeleefd is bij Anderlecht.
  • Italië: In Italië zijn er ook een aantal oud-ajacieden actief. Voornaamste kanshebber hier is het terughalen van Davy Klaassen.
  • Spanje: Frenkie de Jong bij FC Barcelona is uiteraard geen mogelijkheid. Al zullen veel Ajacieden hiernaar smachten. Voornaamste kandidaat uit Spanje lijkt dan ook Daley Blind te zijn. Hij gaf recent al aan Ajax niet uit te sluiten.
  • Frankrijk: In Frankrijk zijn er ook een aantal mogelijkheden. Zo heeft Matusiwa zich opgewerkt tot een sterkhouder in Frankrijk en speelt hij op de positie waar Ajax lijkt te willen versterken. Een nummer 6 met power in zijn spel is topprioriteit.

Deze spelers hebben uiteenlopende ervaringen en vaardigheden die ze tijdens hun carrière hebben opgedaan, zowel binnen als buiten Ajax. Hun terugkeer naar Ajax zou niet alleen de kwaliteit van het huidige team kunnen verhogen, maar ook een bron van ervaring en mentorship kunnen zijn voor jongere spelers binnen de club. Het terughalen van oud-Ajacieden kan een strategische zet zijn voor Ajax, mits het past binnen de huidige tactiek en doelstellingen van de club.

1 Comment

  • Transfervrije spelers in 2024: Mbappé en meer - Laatste Sportnieuws 3 jan 2024

    […] Ajax is een van de clubs die zich graag wilt verbinden aan een aantal spelers in dit lijstje. De club heeft het lastig en daardoor is het geld schaars. Transfervrije spelers lijken dan ook ideaal voor de club om spelers deze zomer in te kunnen lijven, of spelers in de winterperiode voor een laag bedrag op te halen. Lees hier meer over mogelijke transfertargets van Ajax. […]

Reacties niet mogelijk.