Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Almere City weet knap een punt te behalen tegen mat AZ
van la parra

Almere City weet knap een punt te behalen tegen mat AZ

Ondanks verwoede pogingen om het tij te keren, blijft AZ Alkmaar steken in een diepe vormcrisis. De vijfde wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Maarten Martens heeft wederom niet de gewenste ommekeer gebracht. In een confrontatie met Almere City FC, kon een ogenschijnlijk inspiratieloos AZ niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel. Deze teleurstellende reeks volgt op het ontslag van voormalig trainer Pascal Jansen, een maatregel die tot op heden niet het beoogde effect heeft gehad.

In het Yanmar Stadion was de worsteling van AZ duidelijk zichtbaar. Onder de leiding van Martens, die nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning, botste AZ op een goed georganiseerd Almere City. Onder leiding van trainer Alex Pastoor, bekend om zijn tactisch vermogen om tegenstanders te ontregelen met variërende speelplannen, wist Almere City AZ effectief in bedwang te houden. De Alkmaarders slaagden er lange tijd niet in een schot op doel te lossen, een duidelijk teken van de huidige vormcrisis.

Het spel van AZ, dat vorige week tegen Feyenoord nog hoopgevend was, vertoonde tegen Almere City ernstige gebreken. De club lijkt zich in een doolhof van tegenslag te bevinden, zoekende naar een uitweg. Pogingen om Almere uit hun verdedigende stelling te lokken en daarmee ruimte achter de verdediging te creëren, bleven zonder succes. Zelfs de jonge Jayden Addai, die in de eerste divisie voor Jong AZ regelmatig het net vond, en topscorer Vangelis Pavlidis, konden geen verandering brengen in de impasse.

Het spel verbeterde iets na de rust, waarbij Pavlidis een grote kans miste die hij normaal gesproken zou verzilveren. Het inbrengen van winteraanwinst Lequincio Zeefuik zorgde voor enige opwinding, maar ook hij kon het verschil niet maken. De frustratie binnen het team, zichtbaar bij spelers als Riechedly Bazoer, neemt toe.

Dit gelijkspel zorgt ervoor dat AZ verder achterop raakt bij FC Twente, terwijl Ajax de kans krijgt om gelijk te komen met AZ als zij hun wedstrijd tegen Heerenveen winnen. Met de huidige vorm lijkt de vierde plek in de eredivisie, en daarmee kwalificatie voor Europees voetbal, steeds meer een onzekerheid voor de Alkmaarders.

Voor AZ rest er niets anders dan zich te herpakken en uit de huidige crisis te klimmen. De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn om het seizoen nog enige glans te geven. Het is aan Martens en zijn team om een weg te vinden uit dit doolhof van tegenslagen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *