Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > NFL > Analyse van de NFL week 15: grote veranderingen in de MVP race

Analyse van de NFL week 15: grote veranderingen in de MVP race

De opmars van Brock Purdy

De NFL Week 15 heeft voor aanzienlijke verschuivingen gezorgd in de strijd om de meest waardevolle speler (MVP). San Francisco 49ers quarterback Brock Purdy, die samen met Dak Prescott van de Dallas Cowboys als topfavoriet voor de MVP-titel gold, heeft zijn positie versterkt. Purdy gooide voor 242 yards en vier touchdowns in de overwinning van de 49ers op de Arizona Cardinals. Dit in tegenstelling tot Prescott, die geen touchdowns wist te scoren in het verlies tegen de Buffalo Bills – voor de tweede keer dit seizoen.

Cruciale wedstrijden in het vooruitzicht

Met nog enkele weken te gaan in het reguliere seizoen zijn er nog belangrijke wedstrijden die invloed kunnen hebben op de MVP-race. Purdy en Lamar Jackson van de Baltimore Ravens staan tegenover elkaar op eerste kerstdag, terwijl Prescott en de Cowboys het in Week 16 opnemen tegen Tua Tagovailoa en Tyreek Hill van de Miami Dolphins.

Experts aan het woord

Een panel van analisten, waaronder Matt Bowen, Mike Clay, Courtney Cronin en anderen, heeft gestemd op de topkandidaten voor de MVP-titel. Hun ranglijst bepaalt wie tot nu toe de beste kansen maakt.

Top vijf NFL-MVP kandidaten

 1. Brock Purdy, QB, San Francisco 49ers: Met 3.795 passing yards, 29 touchdowns, 7 intercepties en een QBR van 76 (plus 138 rushing yards en 2 rushing touchdowns) is Purdy de huidige favoriet.
 2. Dak Prescott, QB, Dallas Cowboys: Ondanks een moeilijke wedstrijd tegen Buffalo, blijft Prescott met 3.639 passing yards, 28 touchdowns en een QBR van 72.7 een sterke kandidaat.
 3. Josh Allen, QB, Buffalo Bills: Met 3.541 passing yards, 26 touchdowns, 14 intercepties en een QBR van 69.7, heeft Allen Buffalo in de race gehouden met recente overwinningen.
 4. Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens: Jackson, met 3.105 passing yards, 17 touchdowns en een QBR van 60.8, leidt de Ravens naar een indrukwekkend seizoen ondanks blessures van sleutelspelers.
 5. Tyreek Hill, WR, Miami Dolphins: Met 1.542 receiving yards en 12 touchdowns is Hill een opvallende kandidaat, gezien zijn belangrijke rol voor de Dolphins.

Spelers om in de gaten te houden

 • Christian McCaffrey, RB, San Francisco 49ers: Met indrukwekkende statistieken is hij een serieuze kanshebber.
 • Tua Tagovailoa, QB, Miami Dolphins: Naderend zijn eerste 4.000-yard passing seizoen met een leidende rol in Miami’s aanval.
 • Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs: Ondanks een seizoen met ups en downs blijft Mahomes een sleutelfiguur in de NFL.

Welke speler maakt stappen vooruit?

 • Matthew Stafford, QB, Los Angeles Rams: Met een sterke comeback sinds de bye-week van de Rams, heeft Stafford zijn team weer in de race gebracht.

Welke speler daalt in de ranking?

 • Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles: Na recente verliezen en persoonlijke uitdagingen heeft Hurts terrein verloren in de MVP-race.

MVP in de tweede helft van het seizoen?

 • Dak Prescott, QB, Dallas Cowboys: Met indrukwekkende prestaties sinds week 8, blijft hij een sterke kandidaat voor de MVP-titel.

Onopvallende MVP kandidaat

 • Micah Parsons, OLB, Dallas Cowboys: Met indrukwekkende statistieken en een dominante aanwezigheid op het veld is Parsons een speler om niet te onderschatten in de MVP-discussie.

De NFL MVP-race blijft spannend en onvoorspelbaar, met nog enkele cruciale wedstrijden te gaan. Elk van deze spelers heeft de potentie om de titel te winnen, wat de laatste weken van het reguliere seizoen nog spannender maakt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *