Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Danny Blind terug bij Ajax en spreekt zich direct uit
danny blind

Danny Blind terug bij Ajax en spreekt zich direct uit

Danny Blind benoemd tot lid van de raad van commissarissen

Danny Blind, de voormalige Nederlands international en Ajax-speler, is op woensdag benoemd tot lid van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Deze benoeming vond plaats tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering en zal duren tot november 2027. Blind, die eerder van april 2018 tot augustus 2021 deze rol vervulde, keert terug op voorspraak van Louis van Gaal, de huidige adviseur van de rvc.

De rol van de rvc volgens Blind

Blind benadrukte tijdens de vergadering zijn controlerende en adviserende rol binnen de rvc. Hij legde uit dat de rvc niet alleen over financiën gaat, maar ook een belangrijke rol speelt in het proces van transfers. Volgens Blind is het belangrijk om te beoordelen of een transfer past binnen de selectie, of dat er al voldoende spelers zijn voor bepaalde posities, en of het mogelijk beter is om een jeugdspeler te promoten.

Wachten op algemeen directeur Kroes

Naast de benoeming van Blind, wordt er binnen Ajax ook uitgekeken naar de komst van Alex Kroes, die in maart als algemeen directeur zal beginnen. De samenstelling van de rvc heeft onlangs een aantal veranderingen ondergaan, met Michael van Praag als nieuwe voorzitter sinds november, en de terugkeer van Leo van Wijk.