Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > De ambitieuze plannen van Alex Kroes bij Ajax
kroes

De ambitieuze plannen van Alex Kroes bij Ajax

Vanaf 15 maart 2023 treedt Alex Kroes in dienst als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Met een achtergrond als voormalig directielid bij AZ en als oprichter van SEG, een van de grootste zaakwaarnemersbureaus ter wereld, brengt Kroes een schat aan ervaring naar Ajax.

Kroes’ visie voor Ajax

Kroes is vastberaden om significant in te grijpen en positieve veranderingen door te voeren bij Ajax. Zijn ongeduld om te beginnen is evident, aangezien hij de situatie in Amsterdam nauwlettend volgt en verlangt naar het moment waarop hij zijn rol kan opnemen. Uitdagingen liggen er genoeg.

Uitdagingen en mogelijkheden

De beperkingen van het concurrentiebeding met AZ hebben Kroes’ start bij Ajax vertraagd, maar hij blijft enthousiast en bereid om eerder te beginnen, mocht die mogelijkheid zich voordoen. In de tussentijd neemt Jan van Halst als interim-directeur de honneurs waar, terwijl Kroes zich voorbereidt om de strategische richting van Ajax te sturen zodra hij begint. Het eerder beginnen is overigens erg lastig. Ajax en AZ hebben hier contact over gehad maar AZ lijkt zich erg hard op te stellen.

Uitdagingen bij Ajax op bestuurlijk en sportief niveau

Gezien zijn uitgebreide kennis van de voetbalwereld en zakelijke inzichten, wordt er veel verwacht van Kroes bij Ajax. Zijn aanpak zal waarschijnlijk gericht zijn op het versterken van de club op zowel sportief als zakelijk gebied. De Ajaxsupporters en -medewerkers wachten in spanning af hoe Kroes zijn expertise zal inzetten om de club naar nieuwe hoogten te leiden.

Iemand die wellicht met spanning uit zal kijken naar de komst van Kroes is Maurits Hendriks. De Chief Sports Officer van Ajax krijgt veel kritiek. Voornamelijk omtrent zijn voortrekkersrol om Mislintat binnen te halen, maar ook in de manier van werken.

Alex Kroes staat klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen bij Ajax als algemeen directeur. Zijn ervaring, visie en vastberadenheid beloven een spannende tijd voor de club, met de focus op groei en succes op zowel sportief als bestuurlijk niveau.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *