Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Atletiek > De weg naar Parijs: Sifan Hassan en Eliud Kipchoge’s Marathonvoorbereidingen
sifan hassan

De weg naar Parijs: Sifan Hassan en Eliud Kipchoge’s Marathonvoorbereidingen

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs zetten twee van de meest gerenommeerde marathonlopers, Sifan Hassan en Eliud Kipchoge, hun strategische stappen richting goud. Hun keuze om deel te nemen aan de marathon van Tokio in maart 2024 is een cruciaal onderdeel van deze voorbereiding.

Sifan Hassan: Groeiende liefde voor de marathon

Sifan Hassan, de Nederlandse olympisch kampioene op de 5.000 en 10.000 meter, heeft de marathon van Tokio opgenomen in haar wedstrijdschema als voorbereiding op de Spelen. Dit wordt haar derde marathon, een afstand waar ze recent grote indruk mee maakte. Na haar debuut in Londen, waar ze met een tijd van 2.18.33 een Nederlands record neerzette, verbijsterde ze de atletiekwereld in Chicago met een tijd van 2.13.44, de op een na snelste tijd ooit gelopen door een vrouw op de marathon.

Hassan heeft een bijzondere band met de marathon en beschrijft het zelfs als een ‘verslaving aan de pijn’. Haar keuze voor Tokio is strategisch en emotioneel; ze koestert goede herinneringen aan de stad vanwege haar eerdere olympische successen. Ze gelooft dat deze ervaring kan bijdragen aan haar ‘olympische vuur’ en ziet elke marathon als een leerervaring.

Eliud Kipchoge: Op weg naar een historische drieklapper

Eliud Kipchoge, de Keniaanse marathonlegende en olympisch kampioen van Tokio 2020 en Rio 2016, heeft eveneens Tokio gekozen als voorbereidingswedstrijd voor Parijs. Kipchoge, bekend om zijn ongeëvenaarde marathonprestaties, heeft het parcoursrecord in Tokio op zijn naam staan.

Voor Kipchoge is de marathon van Tokio meer dan een voorbereidingsloop; het is een strategische zet richting zijn ambitie om in Parijs zijn derde opeenvolgende olympische marathontitel te winnen. Deze focus en vastberadenheid benadrukken zijn status als ’s werelds beste marathonloper.

De Olympische Droom

Zowel Hassan als Kipchoge benaderen de Spelen van 2024 met een mix van ervaring, strategie en passie. Hun deelname aan de marathon van Tokio is meer dan een wedstrijd; het is een essentiële stap op hun ‘weg naar Parijs’. Met hun indrukwekkende prestaties en toewijding aan de sport beloven deze twee atleten een fascinerende strijd om goud in Parijs.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *