Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Basketbal > Detroit Pistons evenaart NBA-record met 26 opeenvolgende nederlagen
pistons

Detroit Pistons evenaart NBA-record met 26 opeenvolgende nederlagen

In de wereld van sportrecords zijn niet alle mijlpalen even begeerd. Dit geldt zeker voor de Detroit Pistons, die na hun 26e achtereenvolgende verliespartij in het huidige NBA-seizoen een twijfelachtig record hebben geëvenaard.

De Pistons, die al geruime tijd worstelen, konden niet voorkomen dat ze voor de 26e keer op rij het onderspit dolven, ditmaal tegen de New York Nets met een score van 126-115. Speler Cade Cunningham sprak eerder deze week al zijn zorgen uit na de 25e nederlaag, en de 26e verliespartij heeft die vrees alleen maar bevestigd.

Dit resultaat plaatst de Pistons op gelijke voet met de Cleveland Cavaliers van 2010-2011 en de Philadelphia 76ers van 2013-2014, die eerder ook 26 wedstrijden achter elkaar verloren in één seizoen. Opmerkelijk is dat de 76ers tussen 2014 en 2016 een nog langere verliesreeks van 28 wedstrijden kenden, verspreid over twee seizoenen.

Voor Detroit is het risico reëel dat ze dit onfortuinlijke record kunnen ‘verbeteren’. Met aankomende wedstrijden tegen teams als de Brooklyn Nets, Boston Celtics (de huidige NBA-leider) en de Toronto Raptors, zou een 29e opeenvolgende verliespartij een nieuw dieptepunt betekenen.

Ondanks een bemoedigende start met een 6-0 voorsprong in de meest recente wedstrijd, zagen de Pistons hun voorsprong snel verdampen en kwamen ze niet meer aan de leiding. Mikal Bridges van de Nets was goed voor 29 punten, terwijl Jaden Ivey met 23 punten de beste schutter was voor Detroit.