Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Feyenoord krijgt strijd van Juventus om toptalent Ciammaglichella

Feyenoord krijgt strijd van Juventus om toptalent Ciammaglichella

Feyenoord dreigt de strijd om het jonge Italiaanse talent Aaron Ciammaglichella te verliezen van Juventus. Volgens ‘Il Corriere dello Sport’ en andere Italiaanse media is Juventus nu de voornaamste kandidaat om de middenvelder over te nemen van stadsgenoot Torino, waarschijnlijk komende zomer​​.

Ciammaglichella, die eind deze maand negentien jaar wordt, staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Italië. Zijn vaardigheden en flexibiliteit op het veld hebben hem vergelijkingen opgeleverd met Juan Cuadrado. Zijn prestaties in de Onder-19 van Torino, waar hij zowel als box-to-box-middenvelder, nummer 10, en als vleugelverdediger is ingezet, hebben de aandacht getrokken van meerdere topclubs, waaronder Feyenoord​​.

In het seizoen op het hoogste jeugdniveau in Italië, de Primavera I, heeft Ciammaglichella indrukwekkende statistieken neergezet met zeven doelpunten en drie assists in veertien wedstrijden. Deze prestaties hebben Juventus, dat vijf plaatsen onder Torino staat in dezelfde jeugdcompetitie, aangemoedigd om hun interesse in de speler te concretiseren​​.

Ondanks zijn jonge leeftijd zit Ciammaglichella dicht tegen zijn debuut in het eerste elftal van Torino aan. Hij was dit seizoen al een aantal keer reserve bij Serie A- en Coppa Italia-wedstrijden, maar heeft nog niet op het veld gestaan. Zijn internationale ervaring omvat al zes wedstrijden voor Italië Onder-19​​.

Voor Feyenoord is dit een tegenslag in hun poging om jong talent aan te trekken, gezien Ciammaglichella’s potentieel en veelbelovende toekomst. Het verlies van de race om zijn handtekening aan Juventus zou een gemiste kans betekenen voor de Nederlandse club, die altijd op zoek is naar versterkingen om hun positie in zowel de Eredivisie als in Europa te verbeteren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *