Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Basketbal > Goran Dragic kondigt pensioen aan na 15-jarige NBA-carrière
Goran Dragic

Goran Dragic kondigt pensioen aan na 15-jarige NBA-carrière

Goran Dragic, voormalig All-Star guard van de Miami Heat en leider van het Sloveense team dat in 2017 het EuroBasket-kampioenschap won, heeft op zondag zijn pensioen aangekondigd. Dragic, die 15 seizoenen in de NBA speelde en voor zeven teams uitkwam – Phoenix, Houston, Chicago, Brooklyn, Milwaukee, Toronto en de Heat – was een prominente figuur in de basketbalwereld.

Een Sloveense held

In 2017 leidde Dragic Slovenië naar de eerste Europese basketbalkampioenschapstitel, een prestatie die hem tot een nationale held in Slovenië maakte. Hij ontving een van de hoogste burgerlijke onderscheidingen van het land. Dragic, die gemiddeld 22,6 punten en 5,1 assists scoorde in de negen wedstrijden van dat toernooi, speelde een cruciale rol in de overwinning op rivaal Servië in de finale, waar hij 35 punten scoorde.

Een mentor en inspiratiebron

Dragic was niet alleen op het veld een kracht om rekening mee te houden; hij was ook een mentor voor jonge spelers, waaronder de ster van de Dallas Mavericks, Luka Doncic. Doncic prees Dragic om zijn leiderschap en de invloed die hij had tijdens hun gezamenlijke tijd in het Sloveense team.

Liefde voor Miami

In Miami, waar Dragic en zijn familie nog steeds huizen bezitten, werd hij enorm gewaardeerd. Zijn toewijding aan het team werd onderstreept toen hij in 2020, als vrije speler, werd verrast met billboards in Slovenië van de Heat, wat hem diep ontroerde en hem snel deed herintekenen bij de club.

Een veelbelovende toekomst naast het veld

Dragic, die tijdens zijn carrière gemiddeld 13,3 punten en 4,7 assists noteerde, plant een pensioenviering deze zomer in Ljubljana, Slovenië. Hij spreekt zijn dank uit naar iedereen die een rol heeft gespeeld in zijn carrière, inclusief NBA-commissarissen David Stern en Adam Silver, coaches, teamexecutives en zijn agenten Rade Filipovich en Bill Duffy.

Een emotioneel afscheid

Dragic’s afscheid van de NBA is niet alleen het einde van een indrukwekkende loopbaan, maar ook het afsluiten van een hoofdstuk waarin hij zichzelf heeft bewezen als een uitzonderlijke speler en leider. “Alle goede dingen komen tot een einde, maar deze droom van basketbal zal altijd bij me blijven,” zei Dragic.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *