Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > James Rodríguez was ongelukkig en bang in Qatar
james

James Rodríguez was ongelukkig en bang in Qatar

De Colombiaanse voetballer James Rodríguez, bekend van zijn tijd bij Real Madrid en Bayern München, heeft onlangs zijn ervaringen in Qatar gedeeld. Tijdens een interview met het Braziliaanse Globo gaf hij toe moeite te hebben gehad met aanpassen aan de Qatarese cultuur. “Je weet het: in het voetbal doucht iedereen naakt, maar in Qatar werd mij verteld dat ik dat niet kon doen. Dat maakte me bang,” zei Rodríguez.

Culturele verschillen in eetgewoonten

Een andere uitdaging voor Rodríguez was de eetgewoonte in Qatar, waar het gebruikelijk is om met de handen te eten. Rodríguez vond dit lastig en verzocht om bestek, maar kreeg te horen dat het de norm was om met handen te eten. “Ik zei dat ze gek waren, ik ga toch niet met m’n handen eten?” vertelde hij.

Vergelijking met ervaringen in andere landen

Deze ervaringen in Qatar staan in contrast met Rodríguez’s tijd in andere landen. In een eerder interview met Marca uitte hij kritiek op de cultuur in München, waar hij de mensen als koud ervoer en de strenge winters als onaangenaam. “Er waren dagen dat ik naar mijn werk ging en de temperatuur in mijn auto -28 aangaf,” herinnert Rodríguez zich.

Rodríguez’s ervaringen benadrukken hoe culturele verschillen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de professionele en persoonlijke levens van voetballers die in het buitenland spelen. Deze uitdagingen gaan verder dan alleen het voetbalveld en beïnvloeden hun dagelijkse leven en aanpassingsvermogen in verschillende omgevingen.