Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Basketbal > Joel Embiid’s dominantie: een historische nacht in de NBA
embiid

Joel Embiid’s dominantie: een historische nacht in de NBA

In de NBA-wereld waar sterren schitteren en records gebroken worden, heeft Joel Embiid, de huidige MVP, een buitengewone prestatie geleverd. Tegen de Minnesota Timberwolves, een team met de beste verdediging in de league, toonde Embiid zijn ware klasse door een seizoenshoogte van 51 punten te scoren, samen met 12 rebounds, wat leidde tot een overwinning van 127-113 voor de Philadelphia 76ers​​.

Deze prestatie is des te indrukwekkender als we kijken naar Embiid’s recente prestaties. Sinds 19 november heeft hij in elke wedstrijd minstens 30 punten en 10 rebounds genoteerd, een reeks die nu 12 wedstrijden lang is, de langste in de afgelopen 50 jaar, gelijk aan die van Shaquille O’Neal en Moses Malone​​.

Embiid heeft zich met deze prestatie ook bij een elitegroep gevoegd, waaronder Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Elgin Baylor, en Walt Bellamy, als enige spelers die zo’n indrukwekkende reeks hebben bereikt. Hij is de eerste die dit sinds Kareem in 1972 heeft gedaan. Bovendien heeft Embiid nu drie opeenvolgende wedstrijden met meer dan 40 punten en 10 rebounds op zijn naam, wat hem naast Wilt Chamberlain plaatst als de enige Sixers-spelers die dit ooit hebben bereikt​​.

Tijdens deze 12-wedstrijden durende reeks heeft Embiid gemiddeld 38,3 punten, 12,5 rebounds, 5,8 assists, 2,2 blocks, 1,3 steals, terwijl hij 57,4% van zijn veldschoten, 36,1% van zijn driepunters, en 90,1% van zijn vrije worpen raak schiet​​.

Tyrese Maxey heeft ook een belangrijke rol gespeeld, met 35 punten, vijf assists en vijf driepunters in de recente wedstrijd. Dit duo, Embiid en Maxey, heeft voor de tweede keer dit seizoen meer dan 50 en 35 punten gescoord in een enkele wedstrijd, een prestatie die alleen eerder werd bereikt door Jim Jackson en Jamal Mashburn van Dallas in november 1994​​.

Deze historische nacht voor Joel Embiid en de Philadelphia 76ers benadrukt niet alleen zijn persoonlijke grootsheid, maar werpt ook de vraag op: als zelfs de beste verdediging in de league hem niet kan stoppen, wie dan wel?