Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Manchester United: Nieuw tijdperk met Sir Jim Ratcliffe
manchester

Manchester United: Nieuw tijdperk met Sir Jim Ratcliffe

Ratcliffe’s investering in Manchester United

Manchester United heeft een overeenkomst gesloten met Sir Jim Ratcliffe, voorzitter van INEOS, voor de aankoop van maximaal 25% van de aandelen van de club.

Deze deal omvat de aankoop van 25% van de Class B-aandelen die in handen zijn van de Glazer-familie en een aanbod om tot 25% van alle Class A-aandelen te verwerven. Dit markeert een aanzienlijke investering van $300 miljoen in de club en de delegatie van de verantwoordelijkheid voor het beheer van de voetbaloperaties aan INEOS​​.

Grote plannen en ambities met de club

De gezamenlijke ambitie is het creëren van een wereldklasse voetbaloperatie, voortbouwend op de bestaande sterke punten van de club, inclusief het succes buiten het veld.

Ratcliffe, als lokale jongen en levenslange supporter van Manchester United, is verheugd over deze overeenkomst en benadrukt het doel om Manchester United weer aan de top van het Engelse, Europese en wereldvoetbal te zien. Hij brengt aanzienlijke commerciële ervaring en een financiële inzet in de club, met de bedoeling om verder te investeren in Old Trafford en de algehele prestaties van de club te verbeteren​​.

Naar een toekomst met nieuwe successen

Deze overeenkomst belooft een nieuwe fase van groei en succes voor Manchester United. Met Ratcliffe’s inzet en INEOS’ expertise in het leiden van elite teams, zowel binnen als buiten het voetbal, zullen de fans van Manchester United mogelijk spoedig een club zien die terugkeert naar zijn gloriedagen op het hoogste niveau van de voetbalwereld.