Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Basketbal > Nabeschouwing: Celtics vs. Lakers
celtics lakers

Nabeschouwing: Celtics vs. Lakers

De historische rivaliteit tussen de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers werd op kerstdag 2023 opnieuw tot leven gewekt. In een spannende confrontatie in het hart van de NBA, overtroffen de Celtics de Lakers met een score van 126-115​​.

Kwart voor kwart overzicht

De Celtics domineerden de eerste helft met scores van 32-23 en 26-34 in de eerste en tweede kwart, respectievelijk. De Lakers vochten terug in het derde kwart met een kleine voorsprong van 59-58, dankzij een indrukwekkende inhaalslag​​​​. Echter, de Celtics behielden hun kracht en sloten de wedstrijd af met een laatste kwart van 27-25​​.

Uitblinkers van de wedstrijd

Anthony Davis van de Lakers was onstuitbaar met 40 punten, maar het was niet genoeg om zijn team naar de overwinning te leiden​​​​. Voor de Celtics waren Kristaps Porzingis en Jayson Tatum de sleutelspelers, met respectievelijk 28 en 25 punten​​. Derrick White van de Celtics blonk ook uit met 10 assists, wat cruciaal was voor hun overwinning​​.

Deze wedstrijd bewees eens te meer waarom de Celtics-Lakers rivaliteit een van de meest boeiende in de sportwereld is. Met beide teams die tot het uiterste gingen, was het een wedstrijd die fans niet snel zullen vergeten. De Celtics hebben met deze overwinning laten zien dat ze een kracht zijn om rekening mee te houden in de NBA.