Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Basketbal > NBA: Onbepaalde schorsing en zware boete voor Draymond Green
draymond green

NBA: Onbepaalde schorsing en zware boete voor Draymond Green

De National Basketball Association (NBA) heeft Draymond Green, de notoire ‘bad boy’ van de Golden State Warriors, voor onbepaalde tijd geschorst na een recent incident. Green, die bekend staat om zijn controversiële gedrag op het veld, heeft ook een aanzienlijke boete opgelegd gekregen.

Het meest recente voorval dat tot deze disciplinaire actie heeft geleid, was een incident tijdens een wedstrijd tegen de Phoenix Suns. Green deelde een klap uit aan Jusuf Nurkic van de tegenstander, een actie die hem onmiddellijk uit het spel haalde.

De beslissing tot schorsing, genomen door Joe Dumars namens de NBA, is met onmiddellijke ingang van kracht. Volgens de verklaring van de NBA moet Green aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat hij weer mag spelen. Daarnaast krijgt Green een boete van 141.000 euro voor elke wedstrijd die hij mist door deze schorsing. Mocht de schorsing langer dan twintig wedstrijden duren, dan wordt het boetebedrag verhoogd naar 186.000 euro.

De Golden State Warriors, vertegenwoordigd door algemeen manager Mike Dunleavy, en Green’s agent, Rich Paul, zijn naar verwachting in gesprek om een behandelplan voor Green op te stellen. Green, 33 jaar oud en viervoudig NBA-kampioen met de Warriors, is gedurende zijn twaalfjarige carrière meerdere malen betrokken geweest bij incidenten. Zijn gedrag heeft hem al achttien keer een verwijdering uit de zaal opgeleverd, een record onder actieve NBA-spelers.

In een verklaring bood Green zijn excuses aan voor het incident met Nurkic, waarin hij beweerde dat het niet zijn bedoeling was om Jusuf te raken. Hij probeerde naar eigen zeggen slechts een fout te forceren. Golden State-coach Steve Kerr benadrukte het belang van Green voor het team en sprak de hoop uit dat Green een manier vindt om zijn gedrag te matigen en er voor zijn teamgenoten te zijn.

Jusuf Nurkic, het recente slachtoffer van Green’s onvoorspelbare gedrag, uitte zijn frustratie over het incident, waarbij hij zich afvroeg wat er in Green’s hoofd omgaat. Hij hoopt dat Green zijn zaken op orde krijgt.

Deze schorsing komt op een kritiek moment voor de Golden State Warriors, die momenteel worstelen in de Pacific Division met 10 overwinningen en 13 nederlagen. Green’s afwezigheid zal ongetwijfeld gevoeld worden door het team, dat zijn bijdrage nodig heeft om hun positie te verbeteren.