Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Tennis > Nederlandse tennissers net niet naar kwartfinales United Cup
davis cup

Nederlandse tennissers net niet naar kwartfinales United Cup

De Nederlandse tennissers hebben een dramatisch einde beleefd op de United Cup in Australië. Ondanks een spectaculaire overwinning in het afsluitende dubbelspel door Demi Schuurs en Wesley Koolhof, kwam het Nederlandse team uiteindelijk één game tekort voor een plek in de kwartfinales.

Schuurs en Koolhof overleven matchpoint

In een zenuwslopende dubbelpartij namen Schuurs en Koolhof het op tegen Donna Vekic en Ivan Dodig. Het Nederlandse duo toonde veerkracht door een matchpoint te overleven en uiteindelijk zelf de winst te grijpen met 6-7 (3), 6-3 en 14-12. Dit was echter net niet genoeg om de tweede plek in de groep te veroveren.

Krappe nederlaag in de groepsfase

De Nederlandse hoop bleef levend om als een van de beste nummers twee door te gaan naar de kwartfinales, maar de droom werd verstoord door een gamesaldo dat net tekortschoot. Noorwegen ging als groepswinnaar door, terwijl Kroatië Nederland met slechts één game verschil versloeg voor de tweede plaats.

Eerdere tegenslagen voor Griekspoor en Rus

Tallon Griekspoor en Arantxa Rus droegen ook bij aan de strijd, maar konden geen overwinningen toevoegen. Griekspoor verloor van Borna Coric met 6-7 (4) en 4-6. Rus moest haar meerdere erkennen in Vekic met 3-6, 6-3 en 1-6, ondanks dat zij eerder een partij won tegen de Noorse Malene Helgo.

Griekspoor, gerangschikt als ATP-23, miste cruciale breakkansen tegen Coric (ATP-37) en liet zijn frustratie de vrije loop door zijn racket tegen de grond te gooien. Coric maakte het af met zijn derde matchpoint na twee uur intensief spel.

Vooruitblik naar de Australian Open

Hoewel de United Cup eindigt in teleurstelling voor het Nederlandse team, was het toernooi een waardevolle voorbereiding voor de aanstaande Australian Open, die op 14 januari begint. De Nederlandse spelers zullen hun ervaringen van de United Cup meenemen in hun strijd om succes op het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.