Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > NFL > NFL-playoffkansen: wie maken de grootste kans?
nfl game

NFL-playoffkansen: wie maken de grootste kans?

De NFL-playoffkansen en -situaties veranderen voortdurend naarmate het seizoen vordert. Hier is een overzicht van de playoff situatie zoals deze er uitzag aan het begin van Week 15 in het NFL-seizoen 2023:

 1. Algemene Kansberekening:
  • Het Next Gen Stats model simuleert de rest van het NFL-seizoen 10.000 keer om gedetailleerde schattingen te geven van de playoff-kansen van elk team. Dit omvat de kansen van een team op het bereiken van de playoffs bij winst of verlies in hun aankomende wedstrijd, en de “playoff leverage”, die de kwantificeerbare impact van een enkele wedstrijd op de playoff-vooruitzichten van een team aangeeft​​.
 2. AFC Playoff-Beeld:
  • Teams als de Ravens, Dolphins, en Chiefs hadden de hoogste playoff-kansen, met de Ravens die een aanzienlijke voorsprong hadden in de strijd om de nummer 1 positie. De wedstrijd tussen de Steelers en Colts werd beschouwd als een van de meest cruciale van het weekend voor het AFC-playoffbeeld, aangezien beide teams een playoff leverage hadden van meer dan 40 procentpunten​​.
 3. NFC Playoff-Beeld:
  • In de NFC waren teams zoals de 49ers, Cowboys, en Eagles in een sterke positie, met de 49ers die 100% kans hadden om de playoffs te bereiken. Zowel de Cowboys als de Eagles konden hun playoffplek veiligstellen met overwinningen in die week​​.
 4. Teams “On the Bubble”:
  • In de AFC waren teams zoals de Texans, Broncos, Bengals, en Bills de zogenaamde “bubble teams”, met playoff-kansen variërend van 37% tot 44% bij een overwinning. De Broncos hadden de grootste playoff leverage van deze teams. In de NFC waren teams zoals de Rams, Seahawks, Falcons, en Saints in vergelijkbare posities, met de Seahawks die de moeilijkste weg voor de boeg hadden​​.
 5. Teams met Geringe Kansen:
  • Verschillende teams in zowel de AFC als de NFC hadden een playoff-kans van minder dan 10%, waaronder de Chargers, Raiders, Jets, en Titans in de AFC, en de Giants, Bears, Commanders, en Cardinals in de NFC. Ondanks hun lage kansen, hadden teams als de Bears en Giants recente oplevingen getoond​​.
 6. Divisie Leiders en Kansen:
  • De playoff-kansen voor het winnen van elke divisie varieerden aanzienlijk. In de AFC East leidden de Dolphins met een kans van 82%, terwijl in de AFC North de Ravens een kans van 86% hadden om de divisie te winnen. De AFC South was een hevig bevochten divisie, met de Jaguars die meer dan 79% kans hadden om te winnen. De Chiefs hadden in de AFC West de hoogste kans om de divisie te winnen, ondanks enkele verliezen eerder in het seizoen​​.

Deze gedetailleerde analyse toont aan hoe dynamisch de NFL-playoffrace kan zijn en hoe elke resterende wedstrijd van invloed kan zijn op de playoff-kansen van een team.