Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > NFL > NFL Power Rankings week 15: Cowboys stijgen
nfl washington

NFL Power Rankings week 15: Cowboys stijgen

De heersende discussie van dit NFL-seizoen lijkt een kwestie te worden van kwantiteit versus kwaliteit.

Het zal niemand verbazen dat de AFC in 2023 een angstaanjagende vrije strijd is. Voorafgaand aan Week 15 hebben we 11 van de 16 AFC-teams boven .500 zien staan, waaronder zeven van de Top 10 van deze week. Maar ondanks alle praat over de verzwakte NFC, ziet de top van de conferentie er zeker angstaanjagend uit. Het ene deel van het playoff-schema is misschien moeilijker te doorlopen dan het andere, maar op dit moment bevinden de twee beste teams van de NFL zich in de NFC.

Hier zijn de power rankings voor Week 15.

NFL Power Rankings

San Francisco 49ers (10-3) geen verandering
Sinds hun terugkeer van de bye-week hebben de 49ers vijf opeenvolgende overwinningen behaald tegen teams die op dit moment strijden voor een plek in de play-offs – teams met een gecombineerd record van 30-22. Ze hebben die vijf wedstrijden gewonnen met een gemiddelde marge van 19 punten. We delen geen trofeeën uit in december, maar ik begin me af te vragen of er een team in de competitie is dat een volledig gezonde en goed functionerende San Francisco kan verslaan.

Dallas Cowboys (10-3) +3
Geen enkele overwinning in Week 14 was indrukwekkender dan die van de Cowboys, die de Eagles met 10 overwinningen volledig hebben verpletterd. Dak Prescott speelde zelfs niet zijn beste wedstrijd, maar Dallas slaagde er toch in om met 20 punten te winnen, met zowel aanval, verdediging als speciale teams die allemaal tegelijkertijd goed presteerden. Er is echter geen tijd voor verslapping, want het verslaan van Josh Allen en de Bills is de volgende grote test.

Baltimore Ravens (10-3) -1
Het was prettig om de aanval van de Ravens zijn spieren te zien spannen. Die gelijkmakende drive aan het einde van de reguliere speeltijd was het beste moment van Lamar Jackson van het seizoen, en zijn receivers beginnen echt te schitteren. Het was geen dominante dag voor de verdediging, maar daarom is het zo belangrijk om een MVP-quarterback te hebben die je kan helpen dat te overwinnen.

Philadelphia Eagles (10-3) -1
Ik was volledig voorbereid om de Eagles lager dan de vierde plaats te plaatsen na twee opeenvolgende verpletterende nederlagen. Maar na de epische ineenstorting van Miami tegen Tennessee, wie verdient dan precies deze plek? Dit is geen slecht team; ik denk dat ze gewoon uitgeput zijn, zowel fysiek als mentaal. Het is aan hen om hier doorheen te vechten.

Buffalo Bills (7-6) +4
De Bills hebben slechts een kans van 42% om de play-offs te halen, maar ik heb geen enkel probleem om hen zo hoog te plaatsen. Ze zijn duidelijk gebrekkig, vooral in de verdediging. Maar Josh Allen speelt op een niveau dat hen in elke wedstrijd een kans geeft, met negen touchdowns in zijn laatste drie optredens. Als ze zich weten te plaatsen, wil je niet tegen hen spelen.

Miami Dolphins (9-4) -2
Om wat context te bieden over de ineenstorting van de Dolphins: Tennessee werd zojuist het eerste team in de geschiedenis van de competitie dat met minder dan drie minuten te gaan 14 punten achter stond en de wedstrijd won zonder overtime nodig te hebben. Miami miste in deze wedstrijd veel belangrijke spelers, met name op de offensieve lijn. Maar dat is een zwak excuus als de wedstrijd zo dicht bij het afmaken lag.

Denver Broncos (7-6) +7
We kijken naar een onheilige warboel van .500-teams, met maar liefst zes verschillende teams met een record van 7-6 alleen al in de AFC. Maar van die groep hebben er maar weinig zo heet gedraaid als Denver. De Broncos hebben zes van de laatste zeven gewonnen, en de meeste van die overwinningen kwamen tegen kwaliteitsteams zoals Kansas City, Buffalo en Cleveland. Ik weet niet zeker hoe ik de middenklasse van de competitie moet ordenen, maar dit voelt als een goede plek om te beginnen.

Cleveland Browns (8-5) +7
Kevin Stefanski heeft Joe Flacco benoemd tot zijn startende quarterback voor de rest van het seizoen, en ik kan hem geen ongelijk geven. We hebben net gezien dat de Browns-aanval er beter uitzag dan ooit dit seizoen, en het kon niet op een beter moment komen. Ik loop vooruit op de zaken, maar het is veel te leuk om je voor te stellen dat Joe Flacco als 38-jarig lid van de Cleveland Browns een grote impact zal hebben op de AFC-play-offs.

Kansas City Chiefs (8-5) -2
Hij was misschien boos over een vlag op dat moment, maar het uitbarsten van Patrick Mahomes voelde als iets dat al lange tijd opbouwde. Ik begrijp het. De Chiefs zijn er niet in geslaagd om in drie van hun vier wedstrijden sinds de bye 20 punten te scoren. De verdediging is goed, maar de aanval van de Chiefs kan niet blijven vragen om de kloof te dichten.

Houston Texans (7-6) -2
De lelijkheid van het verlies tegen New York wordt overschaduwd door de status van C.J. Stroud, die in het protocol voor hersenschudding terechtkwam. Hopelijk herstelt hij relatief snel. Het schema ziet er beheersbaar uit voor de rest van het seizoen – hoewel dat is wat veel mensen dachten van deze wedstrijd tegen de Jets.

Detroit Lions (9-4) -5
Ik denk niet dat het een impulsieve reactie is om te zeggen dat de Lions in de problemen zitten. Hun verdediging staat gemiddeld 363 yards en 30 punten per wedstrijd toe in de laatste vijf weken. Dat is een grote steekproef van matig spel. Gelukkig is de aanval explosief genoeg om dat soms te overwinnen. Maar is het realistisch om te hopen dat je consistent 35 punten kunt scoren tegen playoff-concurrentie? Niet waarschijnlijk.

Los Angeles Rams (6-7) +1
Ik heb het het hele seizoen vrij duidelijk gemaakt dat morele overwinningen voor mij een ding zijn. De Rams vielen misschien weer onder de .500 in Baltimore, maar ze gingen nek aan nek met een van de elite van de competitie. Matthew Stafford krijgt niet genoeg krediet voor hoe geweldig hij dit jaar is geweest, zoals weer een schitterende dag tegen een topverdediging liet zien.

Jacksonville Jaguars (8-5) -2
Na het kijken naar hoe de Browns Trevor Lawrence en zijn geblesseerde enkel onder druk zetten, is mijn gok dat de Jags kunnen verwachten dat iedereen anders vergelijkbare tactieken zal gebruiken. Ravens-defensief coördinator Mike Macdonald is een van de meesters van het creatief blitz-ontwerpen, dus Jacksonville zou verstandig zijn om zich goed voor te bereiden.

Seattle Seahawks (6-7) -4
Heel stil gaven de Seahawks de 49ers ongeveer drie kwart van de wedstrijd een goed gevecht, zelfs met Drew Lock in de basis. Het telt niet veel, maar misschien kan het hen vertrouwen geven met nog een lastige tegenstander in het verschiet. De kans op de play-offs voor de Seahawks ligt ongeveer op 14%. Als ze geen manier kunnen vinden om Philadelphia te verslaan, zakt dat aantal tot ongeveer 5%.

Green Bay Packers (6-7) -3
Het blijkt dat de Packers nog niet klaar waren voor primetime. Te veel fouten, te veel gemiste kansen. Het is vreemd genoeg niet verrassend, echter. Het verslaan van de Chiefs onder leiding van Patrick Mahomes en verliezen van de Giants onder leiding van Tommy DeVito in opeenvolgende weken is precies het soort inconsistentie dat je zou verwachten van een jong, onervaren team.

Tampa Bay Buccaneers (6-7) +4
De Buccaneers herinneren me aan die oude aflevering van South Park waarin Randy Marsh, duidelijk bebloed en geslagen, zegt: “Ik heb geen bel gehoord.” Ze blijven gewoon rondhangen en nemen genoeg lichaamsslagen om je moe te maken en hopen aan het einde een rally te houden. Soms werkt het en soms niet. Maar op dit moment heeft het vaak genoeg gewerkt om hen bovenaan de divisie te hebben.

Minnesota Vikings (7-6) geen verandering
Laat me alsjeblieft niet praten over de eerste 3-0 wedstrijd in de competitie sinds 2007. Dit is op dit moment geen inspirerend team, maar het is wel heel interessant dat twee van de laatste vier wedstrijden van de Vikings tegen Detroit zijn. Op welke vreemde manier zou dat het beeld van de play-offs kunnen beïnvloeden?

Cincinnati Bengals (7-6) +3
Hoeveel NFL-fans wisten tien dagen geleden wie Jake Browning was? Hoeveel Cincinnatians wisten het, om eerlijk te zijn? Je moet van sport houden, waar je slechts één of twee geweldige optred

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *