Olympische Spelen 2024

Laatste Sportnieuws > Olympische Spelen 2024

Olympische Spelen 2024 in Parijs

olympische spelen 2024

Parijs 2024

Op deze pagina lees je alles over de Olympische Spelen in Frankrijk deze zomer. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, bekijk het overzicht van wedstrijden, lees meer over sportevenement, de locaties waar de evenementen plaatsvinden en alle uitslagen per evenement.

Olympische Spelen programma

Je wilt natuurlijk niks missen van de belangrijkste sportevenementen tijdens de Olympische Spelen. De Spelen beginnen op vrijdag 26 juli en eindigen op zondag 11 augustus. ’s Werelds beste atleten en sporters verzamelen zich voor de spannendste sportevenementen.

We houden daarnaast de Nederlanders nog wat extra in de gaten natuurlijk. Volg onderstaande link voor het volledige overzicht van sportevenementen waar Nederlanders aan mee doen.

Overzicht sportevenementen Team Nederland

 

Parijs 2024

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs beloven een buitengewoon evenement te worden, waarbij de stad zich voorbereidt om atleten en bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen. Met een focus op duurzaamheid en innovatie, zullen de Spelen gebruikmaken van bestaande sportfaciliteiten en tijdelijke locaties, wat bijdraagt aan een ecologisch verantwoord en economisch efficiënt evenement.

Parijs, rijk aan cultuur en geschiedenis, biedt een unieke achtergrond voor de Spelen, waar traditionele en nieuwe sporten elkaar ontmoeten. Deze editie van de Olympische Spelen belooft niet alleen een showcase van sportieve prestaties te zijn, maar ook een viering van internationale vriendschap en culturele diversiteit.

Wanneer beginnen de Olympische Spelen?

De Olympische spelen beginnen op vrijdag 26 juli en het evenement duurt to zondag 11 augustus.

Waar in Frankrijk zijn de sportevenementen?

De Olympische Spelen in Frankrijk zullen zich op diverse plekken in Frankrijk en elders op de wereld plaatsvinden. De voornaamste evenementen vinden plaats in Parijs, maar we gaan ook naar Marseille en zelfs naar Tahiti!

Lees alles over de verschillende locaties op deze pagina: locaties van de Olympische Spelen 2024 in Frankrijk