Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Golf > PGA Tour reageert op LIV Golf contract van Jon Rahm met schorsing
rahm golf

PGA Tour reageert op LIV Golf contract van Jon Rahm met schorsing

De PGA Tour heeft de Spaanse golfprofessional Jon Rahm geschorst vanwege zijn recente overeenkomst met LIV Golf, een nieuwe golfcompetitie gesteund door Saoedi-Arabië. Rahm, die naar verluidt een deal van meer dan 500 miljoen euro heeft gesloten, is de nieuwste in een reeks topgolfers die overstappen naar de lucratieve LIV Golf-tour.

Deze beslissing van de PGA Tour wordt gezien als een directe reactie op de pogingen van Saoedi-Arabië om met LIV Golf een aantrekkelijke, concurrerende golfcompetitie te creëren die topgolfers uit de hele wereld aantrekt. Eerder hebben golfers als Phil Mickelson, Brooks Koepka, Cam Smith, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Ian Poulter, Lee Westwood, Henrik Stenson en Sergio Garcia al de overstap gemaakt van de traditionele PGA Tour en de Europese Tour naar LIV Golf.

De PGA Tour heeft aangegeven dat de deelname van Rahm aan de niet-goedgekeurde LIV Golf-evenementen in strijd is met hun regels, wat heeft geleid tot zijn schorsing. Dit betekent dat Rahm niet meer kan deelnemen aan PGA Tour-evenementen en dat zijn resultaten van het seizoen 2022/2023, waarin hij vier titels won, niet meetellen voor de ranglijst en kwalificatie voor toernooien in 2024.

LIV Golf-tour, een rijke nieuwe speler in de golfsport, organiseert 14 toernooien in Europa, Azië en Amerika. Met ‘LIV’, de Romeinse cijfers voor 54, verwijzend naar het aantal holes dat gespeeld wordt, biedt de tour aanzienlijk hogere prijzengelden dan de PGA. De totale prijzenpot per toernooi bedraagt ongeveer 25 miljoen dollar, waarbij zelfs de laatste plaats nog meer dan 100.000 dollar ontvangt.

Rahm, 29 jaar oud en nummer drie op de wereldranglijst, zal niet alleen een aanzienlijk salaris ontvangen, maar wordt ook teamleider en mede-eigenaar van een team van vier golfers binnen LIV Golf.

Op het moment van schrijven heeft Rahm nog niet publiekelijk gereageerd op zijn schorsing door de PGA Tour.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *