Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > PSV moet Saibari voor meerdere duels missen
saibari

PSV moet Saibari voor meerdere duels missen

Ismael Saibari, de 22-jarige aanvallende middenvelder van PSV, is geselecteerd voor de Marokkaanse nationale ploeg voor de Afrika Cup. Dit seizoen kende Saibari zijn grote doorbraak bij PSV en sinds zijn debuut voor Marokko in september heeft hij al vier interlands gespeeld. Door zijn deelname aan het toernooi mist hij echter belangrijke wedstrijden voor PSV, waaronder duels tegen Excelsior en FC Utrecht in de Eredivisie, en FC Twente in de KNVB-beker. Zijn afwezigheid kan mogelijk ook invloed hebben op de belangrijke wedstrijd tegen Ajax op 3 februari.

Marokko’s verwachtingen zijn torenhoog

De Marokkaanse selectie, geleid door bondscoach Walid Regragui, bevat naast Saibari ook de geblesseerde Noussair Mazraoui van Bayern München en andere spelers met een Nederlandse achtergrond, zoals Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat. Ondanks Mazraoui’s spierblessure, is hij toch opgenomen in het team. Marokko gaat met een sterke selectie naar het toernooi in Ivoorkust, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

Impact op PSV

Saibari’s afwezigheid bij PSV zal ongetwijfeld invloed hebben op de teamopstelling en strategie van de club in de aankomende wedstrijden. PSV zal zijn creativiteit en dynamiek op het middenveld moeten missen, wat een uitdaging kan vormen in de strijd om de Eredivisie-titel.