Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Overig > Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving bereiken halve finale WK Skateboarden
skateboarder

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving bereiken halve finale WK Skateboarden

De Nederlandse skateboarders Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving hebben een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te plaatsen voor de halve finale van het street-onderdeel tijdens de Wereldkampioenschappen in Tokio. Zwetsloot behaalde een zevende plaats in de kwartfinale met een score van 63,01, terwijl Oldenbeuving een elfde plaats bemachtigde met 52,13.

De prestatie was ruim voldoende om door te stromen, aangezien de eis was om bij de beste zestien te eindigen. Ter vergelijking: de zestiende plaats, ingenomen door de Spaanse Natalia Muñoz, had een score van slechts 43,20.

Chloe Covell uit Australië voerde de ranglijst aan met een indrukwekkende score van 77,26, behaald tijdens haar eerste run. Ze werd gevolgd door de Braziliaanse Rayssa Leal met 74,87 en de Japanse Liz Akama met 69,92, die respectievelijk de tweede en derde plaats innamen.

Deze WK in Japan is cruciaal voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs, waar de deelnemers worden geselecteerd op basis van hun positie op de wereldranglijst. Deze ranglijst, die in juni wordt opgesteld, biedt dubbele punten tijdens de WK.

Voor de Olympische Spelen kwalificeren de beste 22 skateboarders ter wereld zich. Zwetsloot staat momenteel op de 12e plek en Oldenbeuving op de 19e, terwijl de reeds uitgeschakelde Candy Jacobs op de 21e plek staat. De halve finales van de WK worden op zaterdag gehouden, gevolgd door de finales op zondag.

Skateboarden zal voor de tweede keer te zien zijn op de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de Spelen van 2021 in Tokio behaalde Zwetsloot de beste Nederlandse prestatie met een vijfde plaats.