Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > NFL > Tommy DeVito is de nieuwe ster in de NFL
tommy devito

Tommy DeVito is de nieuwe ster in de NFL


De New York Giants zullen dit jaar de Super Bowl niet bereiken en zelfs een plek in de play-offs lijkt al maandenlang buiten bereik te zijn. Toch is de National Football League (NFL) populairder dan ooit in the Big Apple, en dit alles is te danken aan de lokale held Tommy DeVito en zijn entourage, die rechtstreeks uit de populaire maffiaserie The Sopranos lijken te zijn gestapt.

Vijf weken geleden stond Tommy DeVito plotseling op het veld als de 25-jarige quarterback die niemand kende. Tegenwoordig kent heel Amerika “Tommy Cutlets” en zijn karakteristieke Italiaanse handgebaren.

New York is geen gemakkelijke stad om American football te spelen, met zware concurrentie van Broadway, honkbal, basketbal en ijshockey. New Yorkers staan bekend om hun kritische aard en hoge verwachtingen, en de pers is genadeloos.

De Giants zijn al lang niet meer de beste in de competitie en zelfs toen ze succesvol waren, leek het uit het niets te komen.

Het vorige seizoen liet een kleine opleving zien toen de Giants met de ietwat onhandige quarterback Daniel Jones onverwacht de play-offs bereikten. Hoewel dat sprookje snel eindigde, leverde het Jones wel een lucratieve contractverlenging van 160 miljoen dollar voor vier jaar op.

Dit seizoen verliep teleurstellend, met Jones die na een matige start in week acht zijn kruisband scheurde. Veel fans keerden de Giants de rug toe, totdat de DeVito’s op het toneel verschenen.

Tommy DeVito groeide op in Cedar Grove, New Jersey, vlakbij de Giants. Dit jaar keerde de 25-jarige quarterback terug naar het ouderlijk huis bij zijn vader Tom en moeder Lexi, waar hij in dezelfde kamer slaapt als toen hij nog een kind was. Hij vertelde recentelijk over de voordelen van thuiskomen: “Mijn moeder doet mijn was en maakt mijn bed op. Als ik thuiskom, staan de kipkarbonades klaar.”

Dit is hoe zijn bijnaam, “Tommy Cutlets,” werd geboren. Maar om een fenomeen te worden in de Verenigde Staten is meer nodig dan alleen een grappige bijnaam.

DeVito speelde college football bij Syracuse en Illinois, maar hij behoorde niet tot de top van zijn generatie. Hij werd zelfs niet geselecteerd bij de NFL Draft afgelopen zomer. Dankzij de inspanningen van zijn excentrieke manager Sean Stellato kreeg hij echter toch een contract bij de Giants.

In eerste instantie was DeVito de derde quarterback en moest hij ervaring opdoen als reserve. Maar toen Jones geblesseerd raakte, kreeg DeVito opeens een kans. Het seizoen was al verloren, dus waarom niet?

De Giants verloren hun wedstrijden in Vegas en Dallas, maar DeVito boekte een indrukwekkende overwinning tegen de Washington Commanders. Het was daar dat hij voor het eerst zijn kenmerkende gebaar maakte om een touchdown te vieren.

Bij zijn eerste thuiswedstrijd in New Jersey gebeurde er iets bijzonders. Toen DeVito het veld betrad op de klanken van de openingsthema van The Sopranos, gingen de fans wild tekeer en staken ze hun wijsvinger en middelvinger in de lucht tegen hun duim.

De fans van de Giants omhelsden DeVito dankbaar als een lichtpuntje in een somber seizoen. Hij viel op met gedurfde passes en bracht overwinningen voor zijn team. De hype groeide met elke overwinning en heeft inmiddels heel Amerika bereikt.

Tijdens de nationaal uitgezonden wedstrijd tegen de Green Bay Packers werden alle registers opengetrokken. De DeVito-familie deelde voor de wedstrijd broodjes pastrami, pasta en Italiaanse ‘cutlets’ uit op de parkeerplaats. Op de tribunes waren enorme borden te zien met de bekende emoji van DeVito’s gebaar. Manager Stellato verscheen zelfs in zijn meest mafiose outfit.

DeVito stelde niet teleur. Hij leidde de Giants naar de overwinning in een bloedstollende wedstrijd die pas in de laatste seconden werd beslist. Running back Saquon Barkley, de echte ster van de Giants, benadrukte: “Hij is echt.”

De NFL omarmt de DeVito’s, vooral nu het Taylor Swift-effect lijkt af te nemen. Met de popster op de tribune verloor Kansas City Chiefs voor de derde keer in vier wedstrijden en loopt het risico de felbegeerde eerste plaats in de AFC mis te lopen voor het eerst sinds 2018.

Hoewel de Giants misschien niet in staat zijn om de play-offs te bereiken, hebben ze dankzij DeVito opnieuw alle schijnwerpers op zich gericht, en dat is precies wat ze willen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *