Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Wielrennen > Van der Poel domineert in Antwerpse veldrit, Van Empel schittert ook
van der poel

Van der Poel domineert in Antwerpse veldrit, Van Empel schittert ook

Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Antwerpen gewonnen. Ondanks een moeilijke start, waarbij hij uit zijn pedaal schoot, zette de Nederlandse wereldkampioen een sterke prestatie neer door simpelweg naar de zege te rijden.

Van der Poel kende een tegenslag in de eerste ronde, maar herstelde zich snel met een krachtige demarrage in de tweede ronde, waardoor hij al snel een voorsprong van 50 seconden opbouwde. Hoewel deze marge iets afnam, werd zijn overwinning nooit serieus bedreigd. Dit markeert zijn derde opeenvolgende veldritoverwinning van het seizoen.

“Na een uitdaging in de start bleven mijn benen sterk,” reflecteerde Van der Poel. “Het was een kwestie van kalm blijven en de juiste momenten kiezen om in te halen.”

Ook in het damesveld was er Nederlands succes. Fem van Empel bevestigde haar suprematie met een overwinning in Antwerpen, haar elfde van het seizoen. Vanaf de start nam zij samen met Lucinda Brand een voorsprong, maar twee ronden voor het einde sloeg Van Empel een definitief gat. Klassementsleidster Ceylin del Carmen Alvarado eindigde als vierde.

Van Empel, terug van een trainingsstage en een korte onderbreking door een val en verkoudheid, toonde wederom haar klasse. “Mijn vertrouwen is terug. Vooral bij de balken kon ik het verschil maken,” zei Van Empel.

De volgende wereldbekercross staat gepland voor tweede kerstdag in Gavere, België, waar zowel Van der Poel als Van Empel zullen streven naar voortzetting van hun succes.