Overzicht van het laatste nieuws

Laatste Sportnieuws > Voetbal > Verwachte opstelling Ajax tegen AEK Athene
Ajax v Vitesse - Dutch Eredivisie

Verwachte opstelling Ajax tegen AEK Athene

John van ’t Schip, de trainer van Ajax, staat voor een uitdagende opgave in het aankomende Europa League-groepsduel tegen AEK Athene door meerdere afwezigheden in zijn team. Hij moet het stellen zonder belangrijke spelers zoals Steven Bergwijn en Steven Berghuis, wat leidt tot een aanzienlijke wijziging in de opstelling, met Kristian Hlynsson die waarschijnlijk op een nieuwe positie speelt.

Bergwijn, de aanvoerder van Ajax, mist de wedstrijd door een blessure. Ajax heeft een overwinning nodig om de derde plaats in hun groep te bemachtigen, wat zou resulteren in voortzetting van hun Europese campagne in de Conference League na de winterstop. Berghuis is daarnaast geschorst vanwege een rode kaart in de vorige wedstrijd tegen Olympique Marseille, die Ajax met 4-3 verloor.

Dit wordt tevens de laatste wedstrijd van Van ’t Schip dit jaar. Na de wedstrijd tegen AEK reist hij naar Australië voor de bruiloft van zijn zoon. Assistent Michael Valkanis zal hem vervangen in de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle en de bekerwedstrijd tegen USV Hercules.

Diant Ramaj wordt verwacht als doelman tegen AEK, met een verdedigingslinie bestaande uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. Hato, slechts 17 jaar oud, zal in afwezigheid van Bergwijn de aanvoerdersband dragen. Het middenveld zal gevormd worden door Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Chuba Akpom, waarbij Akpom Hlynsson’s positie achter de spits inneemt. Hlynsson verhuist naar de rechtervleugel, met Carlos Forbs op de linkerflank en Brian Brobbey als spits.

Verwachte Ajax-opstelling: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Akpom, Taylor; Hlynsson, Brobbey, Forbs

Ook AEK Athene-trainer Matias Almeyda kampt met problemen voor de wedstrijd. Hij kan geen beroep doen op Ezequiel Ponce, Sergio Araujo en Orbélin Pineda, die allen in de basis stonden in de heenwedstrijd in Athene die in 1-1 eindigde. Nordin Amrabat wordt wel verwacht vanaf het begin.

Verwachte AEK Athene-opstelling: Athanasiadis; Sidibé, Vida, Moukoudi, Hajsafi; Szymanski, Galanopoulos; Amrabat, Mantalos, Zuber; García